Sokolov a Těšovice spojí nový chodník

Lidé procházející dosud mezi Sokolovem a Těšovicemi po silnici se mohou těšit na nový chodník, jehož stavba právě začíná. Po jeho dokončení dojde ke zvýšení bezpečnosti chodců na komunikaci, kde projíždí čím dál více automobilů poté, co byl dokončený most přes Ohři u chemičky. Investorem tohoto projektu jsou Těšovice společně se Sokolovem.

dezinfekce

Ještě před zahájením akce si trasu chodníku prohlédli starosta Těšovic Josef Radek a sokolovská starostka Renata Oulehlová s vedoucí odboru rozvoje města Kateřinou Klepáčkovou. Vybudování chodníku bylo prioritou těšovického zastupitelstva. Podle starosty Josefa Radka nebyla příprava akce jednoduchá, zvláště když se týká hned dvou katastrů. Podotkl, že velmi nápomocné bylo Těšovicím město Sokolov, zvláště při administrativní přípravě projektu. Sokolov se postaral rovněž o vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele. V něm byla vybrána společnost Recys – Mach z Citic. Celkové náklady se pohybují kolem 2,34 milionu korun bez DPH. Z toho téměř 2,1 milionu korun zaplatí Těšovice a zbytek Sokolov. Hotovo má být do poloviny listopadu.

Cílem projektu je vybudovat chodník z Těšovic do Sokolova. Chodník povede od obytné zóny v Těšovicích. Malý úsek po pravé straně ve směru do Sokolova, větší část chodníku pak po straně levé. Napojen bude na stávající cyklostezku u obytného domu „Štětka." V rámci stavby vznikne nové veřejné osvětlení podél chodníku a upraveno bude stávající odvodnění. Vyvěrající voda, která se hromadí částečně v tělese komunikace, bude podchycena drenáží a vyvedena do stávajícího silničního příkopu.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy