Slavnostní zahájení lázeňské sezóny v Karlovarském kraji

Zahájení lázeňské sezony patří k nejvýznamnějším akcím a okamžikům každého lázeňského města. Lázně žehnají blahodárným pramenům a světí léčivou vodu, aby i nadále přinášela zdraví mnoha tisícům lidí, kteří za jejími účinky každoročně přijíždějí.

dezinfekce

Jako každoročně, i letos se budou v jednotlivých lázeňských městech Karlovarského kraje konat oslavy spojené se zahájením lázeňské sezóny. Součástí městských slavností, jež budou probíhat za účasti řady známých a vážených osobností kulturního a politického dění, bude tradiční slavnostní svěcení a otevírání pramenů, průvody v historických kostýmech, jarmarky nebo promenádní a kolonádní koncerty klasické, folklórní a moderní hudby.

Zahájení lázeňské sezóny se koná:
Karlovy Vary | 4. - 6. 5. 2018

661. Lázeňská sezóna

Třídenní program, který oslavuje přírodní léčivé zdroje a děkuje Karlovi IV. za založení města. V rámci celého města bude probíhat bohatý kulturní program, jehož vyvrcholením bude průvod družiny Karla IV. městem. Součástí oslav bude řemeslný trh a další zajímavé aktivity.

https://www.karlovyvary.cz/cs/zahajeni-lazenske-sezony-2018

Mariánské Lázně | 11. - 13. 5. 2018
200 let od vyhlášení Mariánských Lázní veřejným lázeňským místem

Součástí slavnosti je také svěcení pramenů, které vychází z prastarého zvyku našich předků, kteří na jaře vždy pečlivě čistili i malé studánky, natož pak vzácné a léčivé minerální prameny. V programu víkendových oslav nechybí ani slavnostní průvod v historických kostýmech, koncert Západočeského symfonického orchestru, mše a bohatý doprovodný program, na kterém organizátoři intenzivně pracují několik měsíců.

https://www.marianskelazne.cz/zls/

Františkovy Lázně | 19.5.2018
Oficiální zahájení lázeňské sezony ve Františkových Lázních se koná pravidelně každý třetí víkend květen. Tradiční jednodenní městské slavnosti zahrnují svěcení pramenů, koncert dechového orchestru, jarmark a nechybí ani slavnostní průvod městem.

Jáchymov | 25. - 27. 5. 2018
Témata pro letošní rok jsou: 500 let výročí dolu Svornosti a 100 let výročí Československa

Hlavní program se uskuteční v sobotu, kde bude k vidění alegorický průvod historických postav, spanilá jízda městem na kolech, letošní rok se k madam Curie přidá i T. G. Masaryk. Zahraje vám Velká hornická dechovka, Adam Mišík s kapelou, Kabát revival a Ondřej Havelka and his MELODY MAKERS.

http://www.laznejachymov.cz/novinky/zahajeni-lazenske-sezony/

Lázně Kynžvart | 26. 5. 2018
Hlavním tématem je svěcení pramenů a dětský den.

Pozvaní jsou profesionální hasiči, kteří zábavnou formou seznámí dětské návštěvníky se svou prací. Večer je připraveno divadélko pro děti a po divadélku následuje koncert hudební skupiny Kečup.

http://www.laznekynzvart.cz/udalosti-v-obci/kaledar-akci/


Zdroj: Živý kraj


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy