Skončil projekt prevence s názvem Advent seniorům

I v posledním adventním týdnu se policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zaměřili na seniory v rámci preventivního projektu „Advent seniorům“. Projekt byl rozdělen do čtyř adventních týdnů a trval od 28. 11. 2021 do 24. 12. 2021.

dezinfekce

Čtvrtý a tedy i poslední adventní týden proběhl od pondělí dne 20. 12. 2021 do pátku 24. 12. 2021 a byl zaměřen na platby kartou a výběry z bankomatů. Policejní preventisté vyrazili před obchodní domy po celém Karlovarském kraji a radili především nakupujícím seniorům jak chránit své úspory, aby z nich neměl radost někdo cizí a jak mají bezpečně platit kartou a vybírat peníze z bankomatu. V tomto týdnu bylo osloveno kolem 200 seniorů. Těm policisté v rámci projektu předali leták s preventivními radami obsahující drobný dárek, a to ochranný obal na kreditní kartu. V rámci projektu pak mohli návštěvníci v obchodních centrech, ale i v rádiu slyšet poslední audiospot  zaměřený právě na platby kartou a výběry z bankomatů. Přítomnost policejních preventistů senioři velmi pozitivně uvítali a vytvořený leták s dárkem jim udělal radost.

Preventivních rad není nikdy dost, a tak připomínáme:

• Nikdy nenechávejte u své platební karty poznamenaný PIN kód.

• Svou platební kartu zásadně nikomu nepůjčujte.

• Nikomu nesdělujte svůj PIN kód.

• Pokud budete vybírat peníze z bankomatu, přistupujte k němu jednotlivě.

• Nezadávejte v blízkosti cizích osob svůj PIN kód.

• Pokud dojde ke ztrátě či odcizení platební karty, ihned proveďte její blokaci.

V rámci celého preventivního projektu, který trval od 28. 11. 2021 do 24. 12. 2021 bylo v Karlovarském kraji osloveno kolem jednoho tisíce seniorů. Dalších několik tisíc návštěvníků mohlo v obchodních centrech po celém Karlovarském kraji slyšet preventivní audiospoty zaměřené na dané problematiky. Posluchači Českého rozhlasu mohli tyto audisopoty slyšet v uvedené době v rádiu přibližně dvě stě krát.

Zdroj: Plocie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy