Školky se mohou hlásit do druhého ročníku projektu Máme rádi zvířata

Mateřské školy, které mají zájem se v nadcházejícím školním roce zúčastnit druhého ročníku projektu Máme rádi zvířata, se mohou hlásit prostřednictvím k tomu určeného formuláře umístěného na webu Státní veterinární správy (SVS).

dezinfekce

Formulář naleznete na stránkách zde.

Hlásit se školky mohou do 29. června. V rámci loňského úvodního ročníku projektu proběhly přednášky ve 212 školkách, kde si vyprávění vyslechlo více než 6000 dětí. V letošním roce by množství navštívených školek mělo přesáhnout 300.

I přes o desítky procent meziročně navýšenou kapacitu nebude zřejmě ani letos možné navštívit všechny přihlášené školky. Zájem školek o přednášky loni násobně přesáhl personální i finanční možnosti SVS. Z důvodu spravedlivého přístupu ke všem školkám, budou v každém okrese vybrány první čtyři přihlášené školky a další tři školky jako náhradníci. Pokud se příslušná Krajská veterinární správa se školkami na prvních pozicích nedohodne, bude účast prioritně nabídnuta školkám, které se do projektu hlásily již v loňském roce, ale z kapacitních důvodů se na ně nedostalo.

Samotné návštěvy veterinárních inspektorů se uskuteční v průběhu září a října v termínech individuálně domluvených mezi přednášejícími a školkami. Účast v edukativním projektu, který, podobně jako loni, finančně podpořilo Ministerstvo zemědělství, je pro všechny školky zdarma.

Všechny navštívené školky obdrží drobné výukové a upomínkové předměty.

O tom, že projekt SVS pro předškoláky bude pokračovat i letos, jsme vás již informovali zde.


Zdroj: Státní veterinární správa



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy