Setkání v Klášteře Teplá

Město Teplá pořádá 15.9.2019 ve spolupráci s Klubem českých turistů Mariánské Lázně 8. ročník turistického pochodu a společenské akce.

dezinfekce

Start : budova radnice v Teplé č.p. 1 od 9.00 do 9.30 hodin. Pro účastníky z Mar. Lázní odjezd autobusu v 8.30 od Klubu seniorů. Pro účastníky z Teplé a okolí odjezd od radnice v Teplé v 9.30 směr Loučky – Křepkovice – cíl Klášter Teplá.

Cena : 20 Kč. Pro předem přihlášené 150,- Kč (doprava, startovné, oběd).                                                           

Odměna : pamětní list, turistická razítka, razítko 200.

Cíl : Restaurace Koliba Klášter Teplá vlevo od parkoviště od 11.00 do 15.00 hodin.

TRASA : (Turistická mapa KČT č.2)

Pěší trasa – 4 km nebo 7 km. Loučky – z obce se půjde lesní cestou až k odbočce k pomníku leteckého neštěstí z roku 1970. Od pomníku se jde zpět na lesní cestu a pokračuje k hlavní silnici. Vlevo možnost ochutnávky Křepkovické kyselky. Účastníci odbočí vpravo a dojdou na náves do Křepkovic – 4 km. Zde bude čekat autobus (možnost občerstvení) Pak se popojede na zastávku Na Říčce, kde vystoupí účastníci, kteří budou pokračovat s průvodcem dále pěšky přes Seklovy domky do cíle – restaurace Koliba u Kláštera Teplá (3 km). Autobus zatím pojede do cíle – Klášter Teplá, kde je v restauraci pro předem přihlášené účastníky zajištěn oběd – hovězí vývar s nudlemi, vepřový řízek s bramborem a okurka (130 Kč).  

Zajímavosti v cíli a okolí: Loučky – pomník padlým z 1. sv. války, pomník leteckého neštěstí z roku 1970, Křepkovická kyselka – nachází se v údolí Hadovky u silnice Křepkovice – Hanov, cca 1,2 km od Křepkovic. V Křepkovicích prohlídka povaleného pomníku místního občana H. A. Lercha, který padl v 1. SV ve věku 19 let. Klášter Teplá – možnost využít komentované prohlídky, vycházka kolem klášterního areálu, prohlídka města Teplá, rekreační rybník Betlém, atd.

Autobus bude k dispozici po celou dobu konání akce. Doprava zpět do Teplé a do Mariánských Lázní zajištěna. Odjezd od Kláštera Teplá v cca 15 hodin.

Doporučena je vhodná obuv, turistické hole a dostatek tekutin!

Vaše psí miláčky zanechte prosím raději doma.

9. ročník pochodu okolím Teplé = Neděle 13.9.2020 - Setkání v Hošťci!!!

Informace : kultura@tepla.cz, Matejka378@seznam.cz; Tel. 606 032 874

kafkova.milena@seznam.cz, tel. 607508740;  jcerny.ml@seznam.cz;  ribaml@seznam.cz

Zdrávi došli!!!


Zdroj: město Mariánské Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy