Senioři nezaháleli a do výtvarné soutěže přihlásili více prací než vloni

Že věk je jenom číslo, opět dokázali senioři v oblíbené výtvarné soutěži, kterou každoročně vyhlašuje Karlovarský kraj. Celkem bylo letos odevzdáno 56 prací, přičemž nejstaršímu soutěžícímu bylo úctyhodných 89 let. Odborná porota tedy měla nelehký úkol, a sice vybrat z každé kategorie tři vítězná díla.

dezinfekce

Soutěž „Věk pro nás není překážkou“ probíhala od 2. ledna do 28. února. Jejím cílem bylo ukázat, že i v pokročilém věku může být člověk stále aktivní a že dokáže tvořit povedená umělecká díla. Soutěžilo se ve třech kategoriích, senioři mohli přihlašovat ruční práce, obrazy a fotografie. Podmínkou ovšem bylo, aby výtvor nebyl starší více jak dva roky. Co se týče počtu odevzdaných děl, kategorie byly téměř vyrovnané, až na fotografie, kterých pravidelně chodí do soutěže o něco méně.

Hodnotiteli byli stejně jako v minulých letech Jan Samec, ředitel Galerie umění Karlovy Vary, Dagmar Svobodová, jež dlouhá léta vedla výtvarný obor na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka v Karlových Varech, a profesionální fotografka Stanislava Petele.

„Komise měla opět těžkou úlohu, protože těch zajímavých prací bylo letos opravdu hodně. Upřednostňovali jsme autorský přístup s osobitými výrazovými prvky před pracemi na efekt,“ uvedl po hodnocení Jan Samec.

Autoři nejlepších prací se mohou těšit na dárkové koše a publikace o našem regionu.

Výsledky soutěže budou uveřejněny po slavnostním předání cen v dubnu na webu Karlovarského kraje, facebooku a v měsíčníku Krajské listy.

Výtvory všech soutěžících budou následně k vidění na společné výstavě, která bude probíhat v prostorách Krajského úřadu Karlovarského kraje od 15. dubna do 15. května.



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.03.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy