Rotava, Šindelová: Opakovaně řídil pod vlivem drog

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 31letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný muž měl nejprve na začátku prosince v ranních hodinách v Rotavě řídit osobní vozidlo značky Peugeot. Následně byl zastaven strážníkem Městské policie a přivolaná policejní hlídka s ním provedla orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Vozidlo řídil i přesto, že mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

V neděli dne 25. března opět usedl za volant a pod vlivem drog. V odpoledních hodinách si ho všimli rotavští policisté, kteří vykonávali dohled nad veřejným pořádkem, bezpečností a plynulostí v silničním provozu v obci Šindelová. Policistům byl řidič známý a věděli, že je v zákazu řízení motorových vozidel. Ihned se za ním vydali a řidiče zastavili. Následně byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na omamné a psychotropní látky. Test vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Poté se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve.

Obviněný muž byl již za přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech a Krajským soudem v Plzni. Řidič byl dlouhodobě s výjimkou několika přerušení v zákazu řízení, a přesto opakovaně usedal za volant vozidla.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce dnes muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny může být u soudu potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy