Rotava: Nalezenou munici odnesl na policejní stanici

V pátek 29. ledna letošního roku se v dopoledních hodinách na Obvodní oddělení policie Rotava dostavil místní osmačtyřicetiletý muž. Policistům oznámil, že v ulici Kpt. Jaroše nalezl mezi kontejnery igelitovou tašku s municí, kterou přinesl s sebou na obvodní oddělení. Policisté přinesenou munici okamžitě zajistili a následně si vyžádali příjezd specialisty z pyrotechnické služby v Teplicích.

dezinfekce

Ten určil, že se jedná 60 kusů rozbušek a 1 kus náložky o hmotnosti 75g TNT. Tuto munici, vzhledem ke špatnému stavu a neschopnosti převozu, pyrotechnik v lesním porostu poblíž Rotavy zlikvidoval. Její detonace proběhla úspěšně. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Další munici, jako například dýmovnice či různé typy nábojnic pyrotechnik zajistil a odvezl k její likvidaci.

Prevence:
Policisté v našem kraji velmi často řeší případy nálezu staré munice. Na místo okamžitě vyjíždějí přivolání pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty. V případě nálezu s nimi v žádném případě nemanipulujte a ihned o nálezu vyrozumte policii. Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.02.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy