Region: Zpronevěřili 70 milionů

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 41 a 59 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu zpronevěry spáchané ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

V úmyslu vyvést majetek z jedné společnosti sídlící v Praze, ve které byli na pozici jednatelů, měli obvinění muži uzavřít smlouvu o převodu 100% obchodního podílu na jinou společnost, a to za nepřiměřeně nízkou cenu ve výši 100 000 Kč. Tohoto jednání se měli dopustit i přes vědomí, že má nemovitý majetek společnosti daleko vyšší hodnotu. Cena za 100% obchodní podíl společnosti tak byla zcela nepřiměřená vzhledem ke skutečné tržní hodnotě společnosti. Na úkor poškozené společnosti měli svým jednáním obohatit kupující společnost a způsobit tak škodu v řádech několika desítek milionů korun.

Vyšetřovatel ve věci požádal státního zástupce o vydání souhlasu k zajištění výnosu z trestné činnosti přesahující částku 70 000 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let. Trestní stíhání osob je vedeno na svobodě.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy