Region: Zdravotní záchranáři z celé ČR budou cvičit v kraji (TV Západ)

Na tiskové konferenci Karlovarského kraje v úterý 23. května byla představena zástupci Zdravotnické záchranné služby chystaná akce s názvem Karlovarská P155.

dezinfekce

Jedná se o metodické cvičení záchranných služeb z celé ČR, které proběhne o prvním červnovém víkendu v atraktivních lokalitách Karlovarského kraje. 

„Jedná se o ověřovací cvičení, čili sejde se tu všech 14 záchranných služeb z celé republiky a budeme zde prověřovat kvalitu poskytování přednemocniční neodkladné péče. Součástí toho cvičení je nejenom řešení samotných zdravotnických úloh, ale i představení našeho kraje ostatním návštěvníkům, čili máme možnost jim ukázat některá typická nebo zajímavá místa, něco, co považujeme pro náš kraj za charakteristický a tím pádem se tu i před zbytkem republiky nějakým způsobem prezentovat,“ uvedl ředitel krajských zdravotních záchranářů Jiří Smetana.

Rok trvající přípravy akce vyvrcholí ve třech červnových dnech.

„První den, v pátek 2. 6. budeme řešit s kolegy z ostatních krajů mimořádnou událost, a to v lázeňském centru Karlových Varů v podvečerních hodinách. Tady to bude i celokrajské cvičení letošního roku pro všechny složky IZS. V sobotu 3. 6. se budeme pohybovat po karlovarském a sokolovském okrese v podstatě v kruhu. Navštívíme sedm míst, kde se budou řešit zdravotnické úlohy a tato místa nebudou všechna přístupná veřejnosti. Nicméně dvě z nich ano, a to je obchodní centrum Varyáda a Mlýnská kolonáda. Tam bude moci veřejnost sledovat práci profesionálních záchranářů. Nemůžu samozřejmě prozradit téma úlohy. To neví nikdo, to je přísně tajné. Ale v podstatě třeba v obchodním centru Varyáda bude uvnitř zdravotnická úloha uvnitř budovy a venku bude zážitková úloha pro účastníky. A to je jízda zručnosti elektromobilem,“ přiblížila Nikola Brizgalová z úseku vzdělávání ZZS KVK. 

Akci uzavře nedělní spanilá jízda všech 14 Zdravotnických záchranných služeb ČR. Kolona odstartuje ve 12:30 z Březové u Karlových Varů, projede centrem města s cílem na silnici 6. Další informace najdete v odkaze QR kódu, který vidíte na obrazovce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy