Region: Zábavní pyrotechnika způsobila hned několik požárů

Stejně jako během Vánoc ani oslavy příchodu nového roku pro hasiče klidné nebyly.

dezinfekce

Během silvestrovských oslav vyjížděli hasiči v Karlovarském kraji k 23 událostem. Z toho počtu bylo 19 požárů. Vše začalo již v podvečerních hodinách poslední den uplynulého roku, kdy hasiči z Chebu likvidovali požár stromu. V Aši začal hořet kontejner na papír, hasiči požár zlikvidovali, podle velitele zásahu policie na místě zajistila tři osoby, které se přiznaly k zapálení kontejneru zábavní pyrotechnikou.

V Sokolově, Aši a Horním Slavkově hasiči poskytli technikou pomoc, v Karlových Varech vyjížděli společně se záchrannou službou k záchraně osob s přístrojem AED.

Ostatní události během večera, noci a ranních hodin prvního dne nového roku již byly pouze požáry. V Karlových Varech, Ostrově a Chodově hořel odpad u popelnic, do Jenišova vyjížděl vyšetřovatel požárů k popálené osobě od zábavní pyrotechniky.

První požár po půlnoci řešili hasiči u Nejdku, kde hořel strom. Jen několik minut po půlnoci vyjížděli hasiči ke dvěma požárům domů, v Chodově zalétla zábavní pyrotechnika na balkon bytového domu a způsobila požár věcí na balkoně, kouř ani plameny se dál do domu nerozšířili. V Ostrově zábavní pyrotechnika způsobila požár zateplení pláště domu, ani zde se oheň nerozšířil.

Zbytky hořící zábavní pyrotechniky likvidovali po půlnoci hasiči v Ostrově, Chebu či Aši, k požáru odpadu v kontejneru vyjížděli hasiči v Horním Slavkově či Habartově, v Kraslicích zasahovali u požáru sazí v komíně.

Přesné škody způsobené požáry zatím vyčísleny nejsou, zranění si vyžádala pouze událost v Jenišově.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy