Region: Vloupali se do zaparkovaných vozidel

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Obviněný muž se měl začátkem května tohoto roku vloupat do dvou zaparkovaných vozidel v Sokolově.

dezinfekce

Poté, co do nich za použití násilí vnikl, měl odcizit různé věci. Jednalo se například o oblečení, navigaci a autorádio. Svým jednáním způsobil poškozeným majitelům celkovou škodu ve výši kolem 10 tisíc korun. Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen.

K vloupání do vozidel mělo v lednu a v březnu dojít také v Karlových Varech. Šestačtyřicetiletý muž ze Sokolovska měl v uvedených měsících po rozbití skleněných výplní vniknout do dvou automobilů. Po prohledání interiérů měl v prvním případě ze zavazadlového prostoru vozidla odcizit batoh s elektronikou. Ve druhém případě měl z vozidla odcizit různé nářadí. Celkově svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši kolem 31 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému dvaatřicetiletému muži trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí. Druhému muži v případě prokázání viny hrozí dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.06.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy