Region: Vloupali se do sklepních kójí

Společné trestné činnosti se měli v polovině května tohoto roku dopouštět sedmadvacetiletý a pětapadesátiletý muž ze Sokolovska. V ranních hodinách v malé obci na Chebsku měli nejprve násilně vniknout do sklepních prostor domu. Odtud měli odcizit dětský minibike a jízdní kolo, které zde měli majitelé uschované.

dezinfekce

Dvojice mužů měla úřadovat ještě toho dne také v jiné obci. Po vniknutí do společných prostor panelového domu v jejich hledáčku skončila lahev tvrdého alkoholu a více jak šest desítek kilogramů mraženého masa. Následující den však byli ve svém vozidle i se svým lupem kontrolováni policisty z Obvodního oddělení Habartov. Odcizené věci dobrovolně vydali a ty byly poté vráceny zpět jejich majitelům.

V páchání trestné činnosti však nejsou žádnými nováčky. Uvedených činů se dopustili i přesto, že byli již v minulosti odsouzeni pro majetkovou trestnou činnost. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a oba muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustili mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy