Region: Vítězové 8. ročníku seniorské výtvarné soutěže si převezmou ceny

Výtvarná soutěž pro seniory s názvem Věk pro nás není překážkou, kterou vyhlásil hejtman Karlovarského kraje, již zná své vítěze. Vzhledem k trvajícím vládním opatřením však dosud nebylo možné, aby si autoři těch nejpovedenějších děl převzali své ceny. Pokud to epidemiologická situace dovolí, stane se tak 1. června.

dezinfekce

„Do soutěže bylo v tomto ročníku přihlášeno 66 prací, nejstaršímu autorovi bylo úctyhodných 98 let. Jsem velmi rád, že jsme vyhlášením dalšího ročníku této oblíbené soutěže dali lidem alespoň na chvilku zapomenout na velmi složitou dobu, kterou jsme všichni procházeli. Těší mě, že naši senioři povolili uzdu své fantazii a v době nejrůznějších omezení a zákazů se s radostí pustili do práce a vytvořili tolik nádherných prací,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Odborná porota ve složení: Stanislava Petele – profesionální fotografka, Ivana Sedláčková – vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka Karlovy Vary a Jan Samec – ředitel Galerie umění Karlovy Vary vybrala ta nejpovedenější díla ve třech kategoriích, kterými byly: kresba, malba a grafika, fotografie a ruční práce.

Stejného úkolu se zhostila také porota mediálního partnera, kterým se stal Český rozhlas Karlovy Vary. Eva Jandáková - specialistka komunikace a publicista Josef Šorfa vybrali vítěze speciální ceny, jež se stala novinkou tohoto ročníku.

Výsledky soutěže:
Kategorie - Ruční práce
Richard Valter, Mariánské Lázně, Loď v žárovce
Jarmila Popelářová, Karlovy Vary, Paličkovaná krajka
Anna Pavelková, Chodov, Slepice z keramiky

Kategorie – Kresba, malba, grafika
Josef Král, Karlovy Vary, Krajinou po modré
Josef Rybáček, Karlovy Vary, Pohled z Mariánské
Hana Jirásková, Ostrov, Kostelní ulice

Kategorie – Fotografie
Jarmila Popelářová, Karlovy Vary, Podzim v lázeňském lese
Jaroslav Jirásek, Cheb, Chebský viadukt
Alžběta Sekerová, Ostrov, Opuštěná v prostoru

Cena Českého rozhlasu Karlovy Vary:
Vanda Tomášková – Velký rybník u Hroznětína (akryl)


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy