Region: V sobotu proběhla policejní dopravně bezpečnostní akce

V sobotu dne 16. listopadu 2019 proběhla v celém Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce „Y,“ která byla naplánována od odpoledních do večerních hodin. Dopravní akce se zúčastnilo více jak sto policistů z dopravní a pořádkové policie.

dezinfekce

Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřily především na kontrolu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel, ale i na problematiku pašování drog, zbraní či odcizených věcí. Samozřejmostí byla kontrola dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích.

Během akce zkontrolovali policisté téměř tisíc vozidel, přičemž zjistili 96 přestupků. Blokově vyřešili 85 z nich a dalších 11 oznámili na příslušný úřad. Nejčastěji hřešili řidiči vozidel ohledně nevyhovujícího technického stavu. Mezi další časté přestupky patřilo nepoužití bezpečnostních pásů či nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. Celkem 5 řidičů porušilo rychlost, u 2 řidičů bylo zjištěno požití alkoholických nápojů a 1 řidič byl pod vlivem návykových látek.

por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy