Region: V kraji začínají fungovat Senior pasy (TV Západ)

Projekt Senior pasů, který byl před 7 lety spuštěn, se dostal i do našeho kraje. Umožní lidem nad 55 let využívat a čerpat zvýhodněné ceny za služby nebo zboží na území regionu i v dalších částech ČR. Do projektu je v celé republice zapojeno okolo čtvrt milionu seniorů a 2400 poskytovatelů, kteří dávají slevy mezi 5 – 50 procenty.

dezinfekce

Senior Pasy mají podobu plastové karty nepřenosné na jinou osobu a jsou zdarma. Náklady na výrobu a distribuci karet financuje Karlovarský kraj s příspěvkem z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

„V současné době je registrováno v Karlovarském kraji 974 seniorů v systému Senior pas. Máme 23 poskytovatelů slev v našem kraji, což je samozřejmě málo,“ přiblížil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Do konce roku by chtěl kraj mít 63 poskytovatelů. Jejich seznam najdou senioři jednak na stránkách www.seniorpasy.cz nebo v katalogu, který se každoročně aktualizuje. Registraci bude možné provést osobně na 5 veřejných akcích během října až prosince nebo na krajských stránkách www.kr-karlovarsky.cz. Registrace je platná i po telefonu – na čísle 844 111 122 a 725 534 865. 

„Na základě toho my vystavíme kartičku, kterou pošleme přímo až domů, tam si ji vyzvedne a okamžikem podpisu – na zadní straně kartičky, je ta kartička platná. Každý poskytovatel je označený nálepkou, že slevu poskytuje, senior se prokáže a na základě této kartičky dostane slevu na tu danou aktivitu, službu nebo zboží,“ popsal Petr Petkovský, zástupce společnosti, která projekt pro kraj provádí.

Výběr poskytovatelů slev leží na firmě, která se snaží vyslyšet přání seniorů.

„Senioři nejlépe vědí, co chtějí. My jim pomůžeme v tom, abychom nabídli poskytovatele, který odpovídá jejich požadavkům,“ dodal Petkovský.

Velkou motivací může být i možnost proplacení poloviny dálniční známky pro rok 2018. 

„Připravujeme materiál, program a pravidla, za jakých bychom kompenzaci poloviny dálniční známky mohli seniorům proplácet,“ potvrdil Kubis.

V další fázi pak kraj plánuje zřízení tzv. Senior pointů.

„Které bychom chtěli instalovat do informačních center do jednotlivých měst a obcí. V první fázi asi do těch větších měst, do těch čtrnácti, kde by senioři přišli, dozvěděli se o všech slevách a výhodách. V některých dnech by tam byla i právní poradna a další služby,“ naznačila hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

V neděli 1. října 2017 se bude konat oslava Mezinárodního dne seniorů. Karlovarský kraj spolu s držitelem licence, uspořádá v Karlových Varech společensko-kulturní odpoledne, v rámci kterého se účastníci budou moci zaregistrovat a získat Senior Pas. V programu vystoupí Vladimír Hron, který je ambasadorem projektu Senior pas. Zájemci si budou také moci nechat změřit krevní tlak a cukr.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.09.2017 08:50
Video




0 +
 

Hlavní zprávy