Region:  V 17. ročníku Staveb Karlovarského kraje udělí hejtmanka dvě ceny

Už dnes 9. června 2017 se veřejnosti představí nejlepší stavby Karlovarského kraje. Ceny převezmou zástupci stavebních firem, projektanti nebo stavbyvedoucí na společenském večeru Dnů stavitelství a architektury v Karlovarském městském divadle. Ocenění hejtmanky Karlovarského kraje získají v 17. ročníku akce dvě stavby.

dezinfekce

Soutěž má za cíl na základě hlasování odborné poroty i veřejnosti vybrat nejlepší stavby, projekty a studie i zachráněné památky.

„Z prezentovaných staveb jsem se rozhodla udělit cenu hejtmanky dvěma z nich. Tou první je rozhledna Bučina nad Kyselkou, protože jde o další zajímavé výletní místo pro turisty a je to další možnost upozornit na krásy našeho regionu, nedotčenou přírodu Doupova, ale i Krušné hory nebo kyselské údolí. Rekonstrukce se velmi vydařila, navíc byla z mého pohledu provedena s rozumnými finančními náklady ve výši okolo 800 tisíc korun,“ vysvětlila hejtmanka Jana Vildumetzová.

Druhou cenu hejtmanky získá nově vybudované zázemí Fotbalového klubu Ostrov.

„Potěšilo mě, že malí a samozřejmě i velcí sportovci budou mít pro trénování i zápasy podstatně lepší podmínky, navíc areál využívá město i k dalším volnočasovým aktivitám. Věřím, že by se v Ostrově, který akci hradil ze svého rozpočtu, mohla inspirovat i jiná města a fotbalové areály, například ten v karlovarských Drahovicích,“ řekla hejtmanka.

S kompletními výsledky soutěže se lidé budou moci seznámit na internetových stránkách zde. Vítěz nejlepší stavby Karlovarského kraje bude mít možnost účasti v celostátní soutěži Stavba roku.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy