Region: Ukradl klisnu

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež. Obviněný muž se měl svého protiprávního jednání dopustit nejméně ve dvou případech. Prvního skutku se měl dopustit koncem listopadu minulého roku v Chebu v místním obchodním domě.

dezinfekce

Po odstranění zabezpečovacího zařízení měl z regálu odcizit několik přenosných reproduktorů, se kterými následně prošel bez zaplacení pokladní zónou. Další krádeže se měl dopustit ke konci téhož roku v malé obci na Chebsku. V obchodě se smíšeným zbožím si měl do přinesené igelitové tašky uložit karton cigaret a prodejnu opustit bez zaplacení. U výstupních dveří ho však oslovila ostraha prodejny, která ho vyzvala, aby ukázal obsah tašky. Muž tak učinil a na místě poté setrval do příjezdu policejní hlídky. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem tří tisíc korun. Pro kriminalisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Chebu. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Případ krádeže řešili také kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově. Sedmačtyřicetiletý místní muž měl v polovině srpna roku 2019 v malé obci na Sokolovsku vniknout do stáje stojící na pozemku šestapadesátiletého muže. Z té měl poté odcizit zde ustájenou klisnu a tím způsobit majiteli škodu ve výši kolem třiceti tisíc korun. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024