Region: Ukradl klisnu

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež. Obviněný muž se měl svého protiprávního jednání dopustit nejméně ve dvou případech. Prvního skutku se měl dopustit koncem listopadu minulého roku v Chebu v místním obchodním domě.

dezinfekce

Po odstranění zabezpečovacího zařízení měl z regálu odcizit několik přenosných reproduktorů, se kterými následně prošel bez zaplacení pokladní zónou. Další krádeže se měl dopustit ke konci téhož roku v malé obci na Chebsku. V obchodě se smíšeným zbožím si měl do přinesené igelitové tašky uložit karton cigaret a prodejnu opustit bez zaplacení. U výstupních dveří ho však oslovila ostraha prodejny, která ho vyzvala, aby ukázal obsah tašky. Muž tak učinil a na místě poté setrval do příjezdu policejní hlídky. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem tří tisíc korun. Pro kriminalisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Chebu. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Případ krádeže řešili také kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově. Sedmačtyřicetiletý místní muž měl v polovině srpna roku 2019 v malé obci na Sokolovsku vniknout do stáje stojící na pozemku šestapadesátiletého muže. Z té měl poté odcizit zde ustájenou klisnu a tím způsobit majiteli škodu ve výši kolem třiceti tisíc korun. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy