Region: Stabat Mater na Velikonoce v Mariánských Lázních

Na Velikonoce Západočeský symfonický orchestr v Mariánských Lázní připravil vynikající dárek pro milovníky hudby. 7. dubna v 19.30 zahraje ve společenském domě Casino Stabat Mater od Antonína Dvořáka. Dirigovat bude Radek Baborák při účasti smíšeného pěveckého sboru Čerchovan a jeho hostů.

dezinfekce

Jak nám vysvětlil statutární zástupce ZSO PhDr. Jakub Formánek, Stabat Mater patří k jedné z nejsložitějších klasických skladeb, protože vyžaduje velký rozsah orchestru a zároveň i velký sbor. Skladba trvá hodinu a 20 minut, za tu dobu si orchestr a soubor vymění několik hlavních rolí, proto je to pro dirigenta velmi náročné dílo, musí dobře řídit orchestr i sbor.

Ve sboru jsou čtyři externí sólisté, kteří zpívají v Národním divadle nebo ve Státní opeře, jsou to umělci, kteří si nesmějí dovolit žádnou chybu. Jak říká dirigent ZSO Radek Baborák, neseme velkou odpovědnost vůči autorovi, který vyžadoval nekompromisní kvalitu při interpretaci svých děl, a náležitou kvalitu tedy musíme také odvést. 8. dubna bude Západočeský symfonický orchestr Mariánských Lázní hrát Stabat Mater v Max-Reger-Halle ve Weidenu. Jak sdělil Jakub Formánek, v Německu je dílo Antonína Dvořáka mimořádně oblíbené a jméno našeho dirigenta je velmi známé.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy