Region: Slíbené zakázky nerealizoval. Zálohy si ponechal

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality rozšířili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže o další tři skutky a obvinili ho ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěry.

dezinfekce

Muž se měl po předchozích několika případech, o kterých jsme Vás informovali zde, opakovaně dopouštět stejné trestné činnosti. Obviněný muž měl podnikat v oboru zednictví a úmyslně se obohatit na svých klientech. Za slíbené provedené zakázky měl předem vybírat zálohy. Ty ve většině případů však nedokončil či vůbec nezačal realizovat.

Například od manželského páru z Chebu si měl vzít zálohu ve výši kolem 17 tisíc korun. Peníze měl použít na nákup materiálu a k provedení domluvených truhlářských prací. Domluvenou zakázku však vůbec nezačal realizovat a se svými zákazníky po vypovězení smlouvy přestal komunikovat. Finanční prostředky jim do současné doby nevrátil.

Obdobně si počínal také v dalších dvou případech. Na domluvené zakázky si měl vzít finanční hotovost jako zálohu na potřebný materiál. Slíbené zakázky i přes veškeré urgence nezačal realizovat a pro své zákazníky se následně stal zcela nekontaktní.

Obviněný muž se tak neoprávněně obohatil celkem o téměř 180 tisíc korun.

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již za stejný trestný čin v minulosti odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 14.01.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy