Region: Řídili i přesto, že měli uložen zákaz řízení

V neděli 10. ledna letošního roku měl čtyřicetiletý muž z Chebu řídit osobní automobil značky Volkswagen. V dopoledních hodinách byl v jedné menší obci na Chebsku zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně zjistili, že muž má uložen zákaz spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do září letošního roku.

dezinfekce

Se zákazem řízení si zřejmě nedělal starosti ani pětapadesátiletý muž z Karlových Varů. Začátkem ledna tohoto roku kolem druhé hodiny odpolední byl zastaven a následně kontrolován ve svém vozidle značky Volkswagen policejní hlídkou v Karlových Varech. Lustrací policisté zjistili, že mu byl až do listopadu roku 2022 rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Při silniční kontrole se muž dále podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku amphetamin. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit.

Oba muže policisté převezli na obvodní oddělení, kde jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.01.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy