Region: Projekt časná defibrilace

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje má od loňského září k dispozici celkem 14 automatizovaných externích defibrilátorů (AED). Celkem Zdravotnická záchranná služba proškolila 242 policistů, kteří s tímto přístrojem umí zacházet.

dezinfekce

Vzhledem k tomu, že je velmi časově náročné proškolovat periodicky všechny policisty, byl navržen a realizován systém vzdělávání. Krajské ředitelství vybralo 19 policistů, kteří prošli školením ve výcvikovém a vzdělávacím středisku Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje a jsou tak nyní „instruktory,“ kteří budou své kolegy policisty pravidelně školit v neodkladné resuscitaci s použitím AED v rámci výcviku a zdokonalování se. V roce 2019 budou na těchto školeních mentorovat lektoři výcvikového a vzdělávacího centra Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

"V dalších letech pak již budou naši vyškolení instruktoři spolupracovat s těmito lektory," uvedla mjr. Mgr. Kateřina Böhmová.

"K tomu, aby byl tento systém funkční, jsme včera od instruktorů Zdravotnické záchranné služby společně s hasiči převzali tréninkový automatizovaný externí defibrilátor spolu s pacientským simulátorem určeným k nácvikům neodkladné resuscitace," dodala.

Policisté napříč celým krajem použili do 17.1.2019 přístroj AED celkem ve 25 případech.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.01.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy