Region: Při kontrole bylo zjištěno přetížené vozidlo o 2,5 tuny

Ve dnech 16. - 17. 10. 2019 proběhla na území Karlovarského kraje celorepubliková dopravní akce, které se účastnilo na dvě desítky dopravních policistů ve spolupráci s generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu.

dezinfekce

Akce byla zaměřena na kontrolní vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií. Kromě uvedeného zaměření akce se policisté věnovali i dodržování obecných pravidel silničního provozu stanovených v zákoně č. 361/2000 Sb., v platném znění a pátrání po osobách a věcech. Vhledem k přetrvávající situaci v oblasti nelegální migrace prováděli policisté mimo jiné i kontrolu zavazadlových a nákladových prostorů zastavených vozidel. Příslušníci celní správy zajišťovali kontrolu dodržování podmínek přepravy výrobků podléhajících spotřební dani.

Celkem bylo zkontrolováno 25 vozidel, u kterých v 17 případech došlo ke zjištění dopravních přestupků, z nichž 6 policisté vyřídili na místě blokovou pokutou a 11 oznámili příslušnému úřadu k projednání. Nejčastějším přestupkem řidičů vozidel bylo nedodržení bezpečnostních přestávek a přetížení vozidla, kdy ve třech případech byla dokonce řidičům zakázána další jízda. Nejzávažnějším porušením bylo přetížené vozidlo o 2,5 tuny.

Kontrolní akce byla prováděna u dálnice D6 na stanovištích, které Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje využívá díky dobré spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic a Krajskou správou a údržbou silnic Karlovarského kraje.

prap. Bc. Jiří Soukup
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy