Region: Potravinová banka pomáhá s distribucí roušek

Do skladu Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. dorazil v úterý odpoledne první závoz jednorázových roušek získaných ze Státních hmotných rezerv prostřednictvím MPSV. Jedná se o 120 tisíc ústenek balených po 50 kusech. Roušky dovezli a pomohli složit hasiči. Dalších 130 tisíc roušek bude od hasičů vyzvednuto později, až po vyskladnění první várky.

dezinfekce

"Roušky začneme distribuovat od středy 24. února. Rozdělovat je budeme mezi sociální služby v Karlovarském kraji. Postupně se dostanou například do azylových domů, nízkoprahových denních center, nocleháren a dalších zařízení pro osoby v nouzi. Ochranné prostředky využijí pro své klienty také ambulantní a terénní služby," uvádí Milan Hloušek.

"Kromě toho jsme s nabídkou pomoci oslovili také obce s rozšířenou působností a vedení kraje. Naší snahou totiž je, aby se roušky dostaly k lidem, kteří si je sami pořídit nemohou. Doporučené množství pro 1 osobu je 1 balíček obsahující 50 kusů. Zájem o roušky je ze strany sociálních služeb velký. Již první den si u nás organizace rezervovaly více než 40 tisíc ústenek, a to jsme je ještě neměli ani na skladě," uvádí dále. 

Mezi odběrateli roušek budou například farní charity, organizace Člověk v tísni, Pomoc v nouzi, Centrum pro dítě a rodinu Valika, SOS dětské vesničky Karlovy Vary či krajská pobočka Státního zdravotního ústavu.    


Zdroj: Milan Hloušek, ředitel, Potravinová banka Karlovarského kraje z.s.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.02.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy