Karlovy Vary: Policisté se zaměřili na cyklisty

Policejní preventisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje společně s dopravními policisty a s BESIPem uspořádali v sobotu dne 20. června 2020 preventivní akci zaměřenou na cyklisty. Na tuto akci přispěla i pojišťovna Ministerstva vnitra, která dodala cyklistické lékárničky.

dezinfekce

I když počasí moc nepřálo, cyklisté mohli preventivní stánek navštívit na cyklostezce v Karlových Varech Tašovicích vedoucí směrem na Loket. Deště se zřejmě nezalekli, neboť dorazili v hojném počtu.

Policisté u nich kontrolovali, zda mají správně vybavená svá jízdní kola, jestli mají účinné brzdy nebo také, zda mají na kolech přední odrazku bílé barvy, zadní odrazku červené barvy a oranžové odrazky na pedálech a na paprscích kol. Tématem byla mimo jiné i bezpečnost cyklistů v provozu na pozemních komunikacích a vzájemné vztahy mezi cyklisty a chodci na společných stezkách. Většina jízdních kol byla v pořádku a na drobná pochybení byli cyklisté prozatím pouze upozorněni.

Přestože cyklista nepotřebuje žádný řidičský průkaz, musí znát a především dodržovat pravidla silničního provozu. Cyklisté by měli myslet zejména na svou bezpečnost, proto policisté doporučují užití ochranné helmy, přestože její užití je povinné jen pro cyklisty mladší osmnácti let.

Každý cyklista, který navštívil preventivní stánek, si mohl odnést zajímavé předměty. Ať už policejní reflexní pásku, blikající červenou odrazku, reflexní tyčinky na dráty jízdních kol, cyklistický přívěšek nebo také různé cyklomapy.

Další obdobné akce se budou konat průběžně během léta.

por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.06.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy