Region: Policista ve volnu nalezl pohřešovanou ženu (TV Západ)

Pprap. Jiří Selber sloužící jako dopravní policista Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se v době osobního volna zasloužil o nalezení pohřešované ženy z Chodova. Dvaačtyřicetileté ženě, která mohla být v ohrožení života, tak nejspíše svou pohotovou reakcí zachránil život.

dezinfekce

„Jednalo se o 42letou ženu, která byla pohřešována od pátečního odpoledne. V odpoledních hodinách odešla ze svého bydliště v Chodově a její matka nahlásila, že se nevrátila. Žena o sobě nedala nikomu vědět a proto policisté po ní pátrali. Žena bere léky, které neměla u sebe, takže byla v možném ohrožení života,“ popsal tiskový mluvčí Policie ČR nprap. Jakub Kopřiva. 

Policisté zahájili po ženě ihned pátrání, které se zaměřilo na okolí města Chodova. 

„Probíhaly klasické prověrky. Následně byla uspořádána pátrací akce, do které bylo zapojeno několik desítek policistů. Pátralo se zejména v okolí Chodova, a to v místech, která žena měla ráda a často je navštěvovala. Byly to např. vodní plochy v Chodově a okolní lesní porosty,“ dodal Kopřiva. 

Pátrání však nepřineslo žádný výsledek. Jmenovaný policista se druhý den vracel z Bečova nad Teplou z kovářského sympozia a všiml si poblíž březovské přehrady postavy, která měla kapuci na hlavě, v ruce klacek a pohybovala se podél komunikace. Podle oblečení, které sedělo na popis v pátrání, se přesvědčil, že se jedná o ženu z Chodova. Přivolal karlovarské kolegy, kteří si ženu po pár minutách převzali a odvezli ji k dalším úkonům. Policistovu všímavost a zodpovědnost v době osobního volna ocenil také plk. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy