Region: Policie zjistila 612 porušení mimořádných a krizových opatření

Za 24 hodin, od 07:00 hodin dne 2. 3. 2021 do 07:00 hodin dne 3. 3. 2021, bylo do opatření v Karlovarském kraji nasazeno přes 400 policistů, vojáků a celníků, kteří provedli celkem 5 414 kontrol všech platných krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví, přičemž bylo zjištěno 612 těchto porušení. V řadě případů byla již zjištěná porušení vyřešena uložením pokuty příkazem na místě nebo oznámením správnímu orgánu k projednání.

dezinfekce

"Vjezd či výjezd z okresů byl na území Karlovarského kraje odepřen 158 vozidlům. Z důvodu efektivnějšího dohledu nad dodržováním omezeného volného pohybu mezi okresy jsme navýšili počet kontrolních stanovišť na 55 míst po celém Karlovarském kraji. Jedná se o páteřní komunikace, ale i silnice nižších tříd, kde je předpoklad toho, že by mohlo docházet k cestování v rozporu s přijatým krizovým opatřením," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.

"Upozorňujeme, že občané jsou povinni při cestování mezi okresy policistům při kontrole vždy prokázat, že spadají do výjimek cestování, které jsou uvedeny v krizovém opatření Vlády ČR č. 216. Mohou tak učinit dvěma způsoby, a to písemnou formou, nebo elektronickou např. uložením v mobilním telefonu. Listinná podoba však umožní rychlejší provedení kontroly bez vzájemného kontaktu a snižuje šíření nákazy. Kontrolu dokumentu v mobilním telefonu nelze provést bezkontaktně, potrvá delší dobu a zvyšuje riziko. Proto listinnou podobu preferujeme, nicméně akceptujeme oba způsoby," dodala Týřová.


Zdroj: Policie ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy