Region: Policejní preventisté pomáhají a chrání seniory

Seniorům se policejní preventisté v Karlovarském kraji věnují průběžně po celý rok, ale právě v tomto měsíci se na ně zaměřili intenzivněji. V měsíci říjnu bylo totiž uskutečněno hned několik preventivních akcí, přednášek a debat, z nichž stojí za zmínku například preventivní přednáška pro spolek seniorů v Sedleci, které se zúčastnilo celkem 32 seniorů.

dezinfekce

Přednáška byla zaměřená na vlastní bezpečnost, ochranu majetku a nové trendy páchání trestné činnosti - podvody v kyberprostoru (bankovní podvodníci, podvodné emaily, zprávy apod.). Veškerá témata byla mnohým sice známá, ale i přesto se nakonec všichni senioři shodli na tom, že si ze semináře odnáší i nové poznatky, které je obohatily. Seniorům na konci semináře byly rozdány i různé preventivní předměty, jako například žetony do nákupních košíků, ochranná pouzdra na kreditní karty, reflexní pásky, brožurky s preventivními radami k jednotlivým tématům a další. 

Jako další stojí za zmínku určitě i preventivní beseda, která proběhla v Chemickém závodu Sokolov. Té se zúčastnilo téměř padesát seniorů ze Sokolova. Senioři byli v rámci přednášky seznámeni s několika případy, kdy došlo k páchání trestné činnosti na seniorech v Karlovarském kraji. Policejní preventisté se zaměřili také na informace ohledně podomních podvodníků a jak správně postupovat, když se stanou jejich obětí. V dalším bloku besedy byly seniorům dány rady, jak nejlépe zabezpečit svůj osobní majetek. Důraz byl kladen i na osobní věci, které s sebou mají například během nakupování v obchodech. Na závěr byli obdarování policejními preventivními předměty. Beseda pro ně byla velmi přínosná a sami se podělili o jejich často velmi nepříjemné zkušenosti týkající se této problematiky. 

Policejní preventisté dále informují, že pro seniory chystají velký preventivní projekt „Advent seniorům,“ který, jak už ostatně z názvu vyplývá, proběhne v předvánočním čase. Jedná se totiž o období, které pachatelé zejména majetkové trestné činnosti využívají k jejímu páchání.

prap. Mgr. Lucie Machalová
kpt. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.10.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy