Region: Pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu

Karlovarští dopravní policisté vyjížděli dne 2. září 2021 před desátou hodinou večerní k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/6 ve směru z Karlových Varů na Prahu. Osmačtyřicetiletý řidič automobilu Audi si zde při předjíždění pomaleji jedoucího vozidla zřejmě neponechal dostatečný boční odstup a narazil do jeho levé zadní části.

dezinfekce

Na místě nehody neměl zastavit, ale pokračovat dál ve své jízdě dále. Nedojel však daleko, neboť po krátké chvíli měl vyjet mimo silnici a havarovat v příkopu. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,62 promile alkoholu. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl následně Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice. Policisté osmačtyřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

K další dopravní nehodě, u které svou hlavní roli hrál zřejmě alkohol, se stala 18. září po páté hodině ranní v Mariánských Lázních. Šestadvacetiletý řidič automobilu Škoda měl ve směru od křižovatky s ulicí Na Výsluní ke křižovatce s ulicí Janáčková vjet do protisměru, najet na obrubník a následně narazit do stromu. Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota ukázala 1,58 promile alkoholu. Dále se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

O šest dní později vyjížděli policisté v Mariánských Lázních k další dopravní nehodě. Kolem půl čtvrté hodiny odpolední měl šestašedesátiletý řidič vozidla Škoda při couvání z parkovacího místa zavadit o zde zaparkovaný automobil tovární značky Renault. Z místa nehody měl poté odjet, aniž by splnil zákonem dané povinnosti řidiče. Policisté jej po krátké chvíli vypátrali a vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce. Ta vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,47 promile alkoholu. Dále se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Na místě byl muži zadržen řidičský průkaz a zakázaná další jízda. Dopravní nehoda je v šetření dopravních policistů.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy