Region: Páteční dopravní nehody

V pátek dne 12. listopadu 2021 došlo v ranních hodinách k dvěma větším dopravním nehodám. První se stala krátce po páté hodině ráno. Řidič ve věku 30 let řídil po silnici ve směru od obce Hartoušov na Kaceřov osobní vozidlo značky Hyundai. Zde měl údajně částečně přejet do protisměru, kde se levým zpětným zrcátkem měl střetnout s protijedoucím vozidlem značky Peugeot. Toto zřejmě nečekala 37letá řidička jedoucí za ním v osobním vozidle Renault Clio.

dezinfekce

Na střet vozidel před sebou měla zareagovat přejetím do protisměru, kde měla narazit do vozidla značky Peugeot, a poté se střetnout s protijedoucím vozidlem značky Renault, jež řídila 39letá řidička. Ta měla z důvodu nárazu vyjet mimo silnici a narazit do vzrostlého stromu. S lehkým zraněním byla následně převezena do nemocnice k ošetření. Při dopravní nehodě došlo ještě k jednomu lehkému zranění spolujezdkyně z vozidla Renault Clio. I ta byla převezena k ošetření do nemocnice. K žádnému jinému zranění naštěstí nedošlo. Se všemi řidiči provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla u všech negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 170 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů.

Krátce před desátou hodinou dopoledne došlo k dopravní nehodě na dálnici D6 na 138 km v katastru obce Nové Sedlo. Muž ve věku 69 let řídil osobní vozidlo značky Chevrolet ve směru z Chebu na Karlovy Vary. Když jel z důvodu předjíždění v levém jízdním pruhu a chtěl se zařadit do pravého jízdního pruhu, měl se údajně leknout zde jedoucího osobního vozidla značky Škoda. Následně měl strhnout řízení vlevo, vyjet na středový dělící pás a narazit do středového svodidla. Od toho byl však odražen zpět do jízdního pruhu, kde se střel s vozidlem značky Škoda. Z důvodu smyku se měl opětovně vrátit na středový dělící pás a znovu narazit do středového svodidla. I v tomto případě byl odražen a tentokrát měl vyjet zcela vpravo mimo komunikaci do lesního porostu, kde měl přední částí narazit do oplocení dálnice. U obou řidičů provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 140 tisíc korun. I v tomto případě je nehoda nadále v šetření policistů.

kpt. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.11.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy