Region: Odhalena pěstírna na Karlovarsku

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Obviněný muž měl od začátku prosince minulého roku do poloviny března roku letošního pěstovat v místě svého současného bydliště na Karlovarsku rostliny konopí. Z těch měl poté v úmyslu vyrobit drogu marihuanu.

V úterý 15. března kriminalisté společně s policisty provedli v místě bydliště obviněného domovní prohlídku. Během té zadrželi dvaačtyřicetiletého muže a zajistili téměř 300 vzrostlých rostlin konopí, kdy většina měla průměrnou výšku jednoho metru. Obviněný muž rostliny konopí pěstoval ve speciálně upravených místnostech. Zajištěno tedy bylo i kompletní vybavení indoorové pěstírny.

V případě prokázání viny hrozí dvaačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Úspěšně tak pokračuje boj s drogovou kriminalitou. Několikaměsíční výtečná práce karlovarských kriminalistů tak vedla k odhalení další indoorové pěstírny konopí v Karlovarském kraji v posledních měsících.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy