Region: Odcizili dvě vozidla. Škoda 800 tisíc

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří osob ve věku 27, 28 a 36 let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Osmadvacetiletého muže navíc obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněný osmadvacetiletý muž měl totiž od února do začátku května letošního roku řídit po celém Karlovarském kraji osobní automobil značky Mitsubishi, a to i přesto, že má do poloviny letošního roku platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Kromě toho měl společně s obviněnou sedmadvacetiletou ženou na konci března letošního roku vniknout do stavební buňky na parcele v Karlových Varech. Z té následně měli odcizit několik věcí, jako například vzduchový kompresor, míchadlo či nivelační přístroj. Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit škodu téměř 42 tisíc korun.

V polovině dubna měl osmadvacetiletý muž vniknout na pozemek v jednom menším městě na Sokolovsku, tentokrát společně s obviněným šestatřicetiletým mužem. Tam se mladší z dvojice měl dostat do zaparkovaného automobilu a v něm najít klíče od dílny, kterou měli následně oba prohledat. Nakonec měli odcizit různé nářadí či několik klíčů od různých vozidel. Tím ale jejich počínání neskončilo, protože klíči si měli otevřít vozidla značky Ford a Škoda, která byla zaparkovaná před dílnou. Poté měli s automobily odjet.

Tímto svým jednáním měli způsobit celkovou škodu téměř 800 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného osmadvacetiletého muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Vyšetřování jeho dvou kompliců probíhá na svobodě.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trojici trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.05.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy