Region: Odcizil 11 zazimovaných včelstev. Škoda téměř 50 tisíc

Krádeže policisté řeší každý den.

dezinfekce

Téměř každý den řeší karlovarští policisté několik případů krádeží především v obchodech. Ani dnešek není výjimkou. Opakované krádeže se na konci února měla dopustit 30letá žena z Chebska společně s 34 letým mužem, tentokrát v karlovarské prodejně s drogistickým zbožím. Z té měli odcizit dva parfémy a holicí strojek v celkové částce kolem 3 tisíc korun. Bez zaplacení odešli s odcizeným zbožím přes pokladnu pryč. Žena se však ještě týž den do prodejny vrátila, zřejmě z důvodu dalšího lupu. To už se jí však nepovedlo a byla zaměstnanci na místě zadržena. Poté na místo přivolali policejní hlídku. Za krádež jim policisté sdělili podezření. Vzhledem k opakovaným krádežím, kterých se oba dopouštějí, jim v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Dalších několik krádeží, a to minimálně v šesti případech, má na svědomí 43letý cizinec. Krádeží se měl dopustit během února a března v různých obchodních domech a drogeriích v Karlových Varech. Zaměřil se pouze na parfémy, kterých měl odcizit sedm v hodnotě kolem 6 tisíc korun. Za krádež mu karlovarští policisté sdělili podezření, přičemž mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody si na Obvodním oddělení v Ostrově vyslechl 30letý muž z Jáchymova. Ten měl nejméně ve dvou případech v polovině března, odcizit z obchodního domu v Ostrově několik lahví alkoholu. V jednom případě měl být za prostorem pokladen osloven pracovníkem bezpečnostní služby, kterého měl po jeho oslovení odstrčit a utéct z místa i s odcizeným zbožím pryč. Na přelomu března a dubna měl v pozdních nočních hodinách vniknout v Karlových Varech do rodinného domu určeného k prodeji. V domě měl prohledat skříňky a nakonec zde usnul. O to horší bylo probuzení pracovníky bezpečnostní agentury společně s policisty. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl již za krádeže potrestán Okresním soudem v Karlových Varech. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Neobvyklý případ krádeže řeší policisté z Obvodního oddělení v Bochově. V době od 17. března do 2. dubna 2019 měl zde dosud neznámý pachatel odcizit z včelího úlu celkem 11 zazimovaných včelstev v tzv. rámečcích. Majiteli včel tak byla způsobena hmotná škoda necelých 50 tisíc korun. V případě jakýchkoliv informací, které by pomohly k dopadení pachatele, volejte na telefonní linku 158 nebo se můžete obrátit přímo na policejní služebnu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.04.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy