Region: Od začátku měsíce bylo provedeno přes 97 tisíc kontrol

V prvních třech týdnech měsíce března policisté provedli přes 97 000 kontrol všech platných krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Denně policisté společně s vojáky, vojenskými policisty a celníky provádí přes 4 500 těchto kontrol.

dezinfekce

Za uplynulé tři týdny policisté v Karlovarském kraji zjistili přes 7 000 porušení těchto opatření. V řadě případů již zjištěná porušení vyřešili uložením pokuty příkazem na místě nebo jej oznámili správnímu orgánu k projednání. Do současné doby policisté přistoupili k uložení pokuty příkazem na místě v téměř 3 300 případech a téměř 200 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

"Nejčastěji jsme zaznamenali porušení v oblasti povinnosti ochrany horních cest dýchacích. Oproti prvnímu týdnu a začátku druhého týdne platnosti těchto opatření dochází k mírnému snížení porušování v této oblasti," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

Při kontrolách omezeného volného pohybu mezi okresy policisté zamítli vjezd či výjezd z okresů na území Karlovarského kraje od začátku března zhruba 1200 vozidlům. Policisté se při kontrolách setkávají s tím, že občané mají většinou všechny potřebné dokumenty připravené a v současné době se počty odmítnutých vjezdů či výjezdů z okresů snižují.

Kontroly všech krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví  budou i nadále v Karlovarském kraji pokračovat po dobu jejich platnosti. Právní rámec těchto kontrol vychází především z Usnesení Vlády ČR o přijetí krizových č. 298, č. 299 a Mimořádného opaření Ministerstva zdravotnictví ČR č. 15757-46/2020.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy