Region: Od krádeží je neodradil ani vyhlášený nouzový stav

Zvýšená trestní sazba v době vyhlášeného nouzového stavu neodradila od páchání trestné činnosti lapka z Karlových Varů. Během jednoho měsíce se měl teprve 18letý muž dopustit nejméně 11 skutků. Několika krádeží se měl muž dopustit i přes vyhlášený nouzový stav.

dezinfekce

Úřadovat měl v několika nákupních centrech v Karlových Varech a v jednom případě také v prodejně s elektrem. V jeho hledáčku skončilo různé zboží. Jednalo se například o potraviny, kosmetiku, oblečení a tablet. Odcizené předměty si měl uschovat pod svůj oděv a prodejny opustit bez zaplacení. Celkem svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 18 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádež.

Také kriminalisté v Chebu řešili obdobný případ. Zde se měl začátkem dubna dopustit krádeže 38letý muž z Chebska. Ve večerních hodinách navštívil obchodní dům, kde měl vzít z regálu vystavenou kosmetiku. Svůj lup si ukryl do přineseného batohu a z prodejny chtěl bez zaplacení odejít. To se mu však nepodařilo, neboť byl při činu chycen duchapřítomným pracovníkem ostrahy. Odcizené zboží tak bylo v pořádku vráceno zpět do prodeje. Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již pro stejnou majetkovou trestnou činnost odsouzen. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

U obou dvou mužů podal policejní komisař podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce obviněné muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání mimo jiné dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.04.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy