Region: Nejčastějším přestupkem opět bylo porušení rychlosti

V kraji se konala od 3. do 5. července 2020 další bezpečnostní akce. Zarážející je, že nejčastějším přestupkem bylo opět porušení rychlosti jízdy. V souvislosti se začátkem letních prázdnin a zvýšené intenzitě prázdninového provozu tedy řidiči nedali nohu z plynu, naopak. Oproti dopravně bezpečnostní akci, která se konala na konci června, bylo totiž zjištěno ještě více porušení rychlosti jízdy.

dezinfekce

Policisté ze služby dopravní a pořádkové policie během tří dnů zkontrolovali téměř 1 500 vozidel a zjistili téměř 380 přestupků. Nejčastějším prohřeškem, jak již bylo uvedeno, bylo porušení rychlosti jízdy, a to ve 192 případech. Dalšími nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel ve 40 případech a v 37 případech nepoužití bezpečnostního pásu či zádržného systému. Jeden řidič usedl za volant vozidla pod vlivem alkoholu a jeden bod vlivem návykových látek. Hned v osmi případech byl zjištěn přestupek na železničních přejezdech.

Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřily zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a celkově na dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu akce policisté také pátrali po hledaných nebo pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy