Region: Narovnáme serpentiny v Bečově nad Teplou

Snadnější, ale hlavně bezpečnější příjezd k zámku v Bečově nad Teplou se slavným relikviářem sv. Maura. To přinese ojedinělá stavební akce narovnávání serpentin, kterou provede ve sdružení EUROVIA CZ, člen Skupiny VINCI Construction CS, pro ŘSD ČR.

dezinfekce

Serpentiny na silnici I. třídy nad západočeským Bečovem nad Teplou jsou velmi nebezpečné a nezřídka zde bohužel dochází k tragickým dopravním nehodám. 

„Na 800 m dlouhém úseku, kde se nachází 13 stavebních objektů, dojde ke zvětšení poloměrů vybraných nevyhovujících zatáček. Někde se půjde do zářezu, někde budeme provádět násypy. Dále zde postavíme 250 m dlouhý chodník a nové parkoviště,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí Skupiny VINCI Construction CS. Díky novému chodníku a parkovišti vznikne další a přístupnější cesta k zámku v Bečově, který ukrývá druhý nejcennější podklad na našem území – relikviář svatého Maura. Dnes je zde pouze parkoviště pod zámkem a návštěvníci tak musí vždy vyjít kopec. 

Kvůli této ojedinělé akci dojde 25. března ke kompletní uzavírce hlavního tahu mezi Karlovými Vary a Plzní a na řidiče čekají objížďky. Trasa povede přes I/6 Karlovy Vary – Bochov – II/198 Toužim, příp. I/20 Karlovy Vary – II/208 Vodná – Bochov – II/198 Toužim.  

Stavební práce se naplno rozvinou 2. dubna. Předcházet jim budou přípravné práce, které provede ŘSD ČR. 

Práce budou hotovy za 17 týdnů, tedy nejpozději do konce července 2024.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy