Region: Nakupoval telefony. Splátky ale nehradil

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 20letého muže z Loun, kterého obvinili ze spáchání přečinů podvod a úvěrový podvod.

dezinfekce

Takového jednání se dopustil nejméně ve třech případech. Nejprve v prosinci roku 2017, kdy v Karlových Varech v prodejně telefonní společnosti v úmyslu získat majetkový prospěch, měl se společností uzavřít smlouvu na odběr mobilního telefonu. Ten si ihned z prodejny odnesl a s ním i dvě předplacené SIM karty za zvýhodněnou cenu. Jako zálohu v prodejně uhradil 2 tisíce korun. Domluvené splátky a platby však následně nehradil a společnosti tak způsobil škodu přes 20 tisíc korun.

O měsíc později měl přijít do obchodního domu v Karlových Varech, konkrétně do prodejny s elektronikou, kde si podal žádost o poskytnutí úvěru na nákup mobilního telefonu. Do žádosti však uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání, přestože nikde zaměstnán v tuto dobu nebyl a pobíral pouze sociální dávky. Na základě toho mu byl úvěr schválen a on si z prodejny odnesl telefon v hodnotě přes 6 tisíc korun. Ani v tomto případě splátky nesplácel.

V ten samý den a ve stejném obchodním domě, tentokrát v prodejně telefonní společnosti, uzavřel další smlouvu, jejímž předmětem byl opět mobilní telefon, tentokrát v hodnotě přes 18 tisíc korun. K tomu si měl zřídit zvýhodněný tarif a na prodejně uhradit jako první platbu částku necelých 300 korun. Ani v tomto případě domluvené splátky a platby nehradil.

Celkem tak způsobil společnostem škodu kolem 45 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu tak může hrozit až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 19.01.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy