Region: Na kontrolních stanovištích byl zamítnut vstup ve 340 případech

V souvislosti s vydaným usnesením Vlády ČR č. 134 se na opatření v Karlovarském kraji 24 hodin denně podílí 300 policistů, přičemž 160 policistů z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a v rámci výpomoci 140 policistů z pěti krajských ředitelství a jednoho celorepublikového útvaru. Dále od sobotního dne policistům na vybraných kontrolních stanovištích vypomáhá Vojenská policie v počtu 20 příslušníků.

dezinfekce

Za posledních 24 hodin, během neděle a do pondělního rána do 07:00 hodin, byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 340 případech. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, byly cesty za turistikou, na nákupy nebo na návštěvy za známými.

V neděli 21. 2. 2020 krátce před 13. hodinou policisté mezi Sokolovskem a Chebskem kontrolovali 34letého řidiče, který řídil osobní vozidlo i přes vyslovený platný zákaz řízení, který mu byl uložen Městským úřadem v Kraslicích. Policisté mu zakázali další jízdu, převezli jej na obvodní oddělení a za uvedené jednání mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

"Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně odbavována," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

K dnešní osmé hodině ranní na území Karlovarského kraje nedochází na kontrolních stanovištích k téměř žádným kolonám. Vozidla jsou průběžně odbavována. Na hraničních přechodech z důvodu kontrol ze strany policejních orgánů v SRN nejsou hlášeny žádné kolony a provoz je prozatím plynulý.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy