Region: Na dálnici D6 probíhají stavební práce na exitu 162

Na dálnici D6 na exitu 162 u Potočiště jsme včera zahájili stavební práce za úplné uzavírky všech nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky. Aktuálně frézujeme starý povrch vozovky a odstrojujeme most D6-073.1 přes dálnici.

dezinfekce

Pro řidiče zde nyní platí dopravně značená objízdná trasa přes exit 164 Cheb – východ a souběžnou silnici III. třídy. Kompletní stavební práce plánujeme mít hotové v polovině prosince 2023.

Rekonstrukcí projdou celkem čtyři větve mimoúrovňové křižovatky se sjezdem na Jesenici o celkové délce téměř 2 km, na nichž dojde k odfrézování starého krytu a položení nových asfaltových vrstev. Opraven bude také most vedoucí nad dálnicí, který bude odstrojen, dojde na něm k odbourání na nosnou konstrukci a následnému zhotovení nové spřažené desky, celoplošné hydroizolaci, realizaci nové římsy, záchytného zařízení, svodidel a vozovky.

V rámci I. etapy probíhají práce za úplné uzavírky všech ramen mimoúrovňové křižovatky na exitu 162 do první poloviny srpna. V II. etapě budou stavební práce pokračovat na uzavřeném sjezdu a nájezdu ve směru na Cheb včetně mostu přes dálnici, a to do poloviny prosince 2023.

Stavbní práce v hodnotě 22,5 mil. Kč bez DPH provádí společnost MI Roads a.s.

Zdroj: ŘSD.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy