Region: Literární a výtvarná soutěž s dopravní tematikou

Jako každý rok, se i v roce 2020 konala literární a výtvarná soutěž s dopravní tématikou. Spoluorganizátory této soutěže je Tým silniční bezpečnosti, Policejní prezidium a jednotlivá krajská ředitelství Policie České republiky. Soutěž byla vyhlášena na začátku října a téma pro rok 2020 bylo - Ulice není herna.

dezinfekce

Ne nadarmo se říká: „Kdo si hraje, nezlobí!“

Ovšem platí to i na chodníku nebo na silnici? Můžeme si hrát v silničním provozu? Každý si pod hraním představí něco jiného. Hraní fotbalu na chodníku není bezpečné, stejně jako tam hrát na babu. Někdo si však hraje jízdou na bruslích, na kole či koloběžce. Tato hra sice může být bezpečná, ale pouze za dodržení určitých pravidel, a to pravidel silničního provozu. Děti v rámci této soutěže měly využít jakékoli výtvarné či literární prostředky a pomoci tak uklidit hernu v silničním provozu na silnicích.

Osloveny byly základní a mateřské školy v celém Karlovarském kraji, jejichž žáci měli na realizaci svých výtvorů čas od 5. 10. do 18. 12. 2020. Mohli vytvořit např. kresbu, malbu, model, fotopříběh, vyprávění, báseň aj. na dané téma. Soutěžilo se ve třech kategoriích. Do první kategorie spadali žáci mateřských škol, do druhé kategorie žáci I. stupně základních škol a do třetí kategorie žáci II. stupně základních škol.

I přesto, že byl vyhlášen nouzový stav v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označovaný jako SARS CoV-2) na území České republiky, kdy byla uzavřena školská zařízení, děti se snažily a své výtvory v uvedený termín zaslaly. Do soutěže se zapojily děti z mateřských škol v Toužimi, Sokolově a Aši a žáci základních škol z Chebu, Hroznětína a Toužimi. Vzhledem k tomu, že díky ztíženým podmínkám nebyla účast tak hojná, jako v předešlých letech, bylo rozhodnuto, že se nebude vyhlašovat krajské kolo, ale pouze celorepublikové. Všechny práce tak byly odeslány do celorepublikového kola, které proběhne v nejbližší době. Policejní preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje však odměnili všechny zúčastněné děti z Karlovarského kraje a dárečky jim odvezli do jejich školských zařízení. Tam si je děti vyzvednou hned, jak se vrátí zpět do školních lavic.

"Blahopřejeme všem zúčastněným dětem k postupu do celorepublikového kola a přejeme jim hodně štěstí v této soutěži," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.


Zdroj: Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy