Region, Kynšperk: Ministr Hamáček navštívil hasiče (TV Západ)

Na návštěvu regionu přijel v úterý 21. srpna ministr vnitra české vlády Jan Hamáček. Kromě jednání s představiteli kraje a obcí se setkal i se svými resortními kolegy. První zastávka byla v Potůčkách.

dezinfekce

„Kolem ní se objevují problémy, které jsou spojeny s drogami. Takže jsem hovořil s krajským ředitelem Policie ČR, byl tam i zástupce saské policie, jde o to, jak přes hranice spolupracují v boji proti drogám. Myslím si, že se ukazuje, že spolupráce je úspěšná, protože se problém obecně zmenšuje, už to není tak akutní, jako to bylo před pěti, šesti roky. Nicméně pořád zde je a je potřeba s tím bojovat. S panem starostou jsme také hovořili o možnosti instalace kamerového systému, který by zase vylepšil bezpečnost v obci. Je na to dotační titul Ministerstva vnitra. Takže ve spolupráci s policií, která poskytne nějakou technickou podporu nebo poradenství, je možné zažádat o peníze a systém vybudovat. Poté jsem se přemístil na Krajské ředitelství Policie ČR. Hovořili jsme obecně o fungování policie, naplněnosti, platech, výdajích na techniku. To je standardní věc na všech krajích. Nicméně Karlovarský kraj patří k těm bezpečnějším krajům, jakkoliv naplněnost stavu policie není ideální, ale relativně nový pan policejní ředitel dělá všechno pro to, aby se to zlepšilo. Poté jsem se přesunul k hasičům – nejprve na Krajské ředitelství, poté na stanici v Karlových Varech a nyní jsem zde v Kynšperku,“ popsal ministr Hamáček.

V Kynšperku si ministr prohlédl zařízení a jednal se zástupci hasičů i města. Na přetřes přišla řada otázek včetně financování hasičů a aktuální situace v kraji. Jedním z témat, které se stále častěji v kraji skloňují je vládní program Restart.

„Já to pokládám za klíčovou věc pro region a pokud zbytek republiky řekněme profitoval z toho, že se zde těžilo, tak teď je moment, aby zbytek republiky, i formou programu Restart, těmto regionům vrátil,“ uvedl Hamáček.

Program Restart je kromě Karlovarského kraje zaměřen i na kraj Ústecký a Moravskoslezský. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy