Region: Krajská nemocnice může lépe použít finance z nájemného (TV Západ)

Dosavadní systém využití financí z pronájmu budov, které platí Karlovarská krajská nemocnice a.s. Karlovarskému kraji, bude od nynějška pružnější. Změnu poměrů umožní nově schválená Smlouva o správě a údržbě nemovitého majetku.

dezinfekce

„Karlovarská krajská nemocnice platí Karlovarskému kraji nájemné, které je ve výši odpisů. Aktuálně je to částka přesahující 28,5 milionu korun. Nemocnice má možnost tuto částku profinancovat v rámci provozu, kde bylo stanoveno přesně procenticky, že 15 % musí jít do správy, 50 % do údržby a zbylých 35 % by mělo jít do investic. S ohledem na to, kolik peněz tam investuje Karlovarský kraj, tak nemocnice už má dnes problémy proinvestovat tyto částky. Na posledním krajském zastupitelstvu jsme promíjeli dvou milionovou částku za minulý rok. Proto jsme se rozhodli, že to uděláme stejně jako sokolovská nemocnice a toto procentické rozdělení zrušíme. Nemocnice má možnost celou částku 28 milionů korun dát do provozu. Tzn. na drobné úpravy, na údržbu, ale také i na investice. Částku nám vždy musí doložit příslušnými fakturami. Je to kontrolováno Odborem zdravotnictví,“ popsal systém i změnu radní Karlovarského kraje pro zdravotnictví Jan Bureš. 

Finance je možné využít pouze na výše zmíněné účely. Nelze tak například platit za dodané služby nebo peníze použít na úhrady platů zaměstnanců. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy