Region: Kraj dokoupí dvě desítky linkových autobusů (TV Západ)

Ke 150 novým autobusům na CNG pohon značek ROŠERO a SOR, které začaly jezdit v Karlovarském kraji od začátku letošního roku, přibude dalších 20 splňující minimálně emisní normu EURO 6.

dezinfekce

Ty kraj zaplatí ze svého rozpočtu a nebudou se na ně vztahovat podmínky 658 milionové dotace z celkové ceny 1 miliarda 267 milionů korun.  

„Výhodu to má, že těch dvacet autobusů, které takto pořizujeme a měly by přijít teď právě v únoru do Karlovarského kraje, nemusí plnit ty dotační podmínky, to znamená nemusí najezdit 30 tisíc kilometrů v závazku pro Karlovarský kraj, mohou se používat i případně pro komerční činnost. Nová legislativa, která platí od ledna letošního roku, umožňuje zavést tzv. autobusy na vyžádání. To znamená, pokud bychom viděli někde nějakou potřebu, tak je možno takový autobus nasadit a to třeba na telefonické vyžádání od příslušné obce nebo od příslušného zaměstnavatele. Cílem je vlastně svážet lidi do nějakých uzlových bodů. Teď momentálně ještě dořešíme situaci, která se týká na linkách a spojích v Karlovarském kraji. Těch spojuje denně tisíc pět set, které vyjíždí. Takže touto možností, jak nasadit autobusy na ty, řekněme, vyžádané spoje, tak tou se budeme zabývat tak zhruba v druhé polovině letošního roku,“ uvedl neuvolněný zastupitel Karlovarského kraje Jan Bureš. 

Autobusy budou mít stejnou výbavu jako stávající. Budou bezbariérové s klimatizací, wi-fi připojením a USB nabíječkami pro dobití mobilního telefonu. Veškeré informace o nové sjednocené krajské autobusové dopravě najdete na stránkách www.autobusempokraji.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy