Region: Kradli vše, co jim přišlo pod ruku, dokonce i trpaslíka

Čtyřiatřicetiletý muž z Kynšperku nad Ohří měl na konci minulého roku po domluvě zpracovávat dřevo na pozemku devětašedesátileté ženy. V nestřeženém okamžiku měl vstoupit do zahradní kůlny, kterou měl prohledat. Nakonec z ní měl odcizit elektrickou řetězovou pilu a tím způsobit škodu dva tisíce korun.

dezinfekce

Krádeže se měl dopustit také jednadvacetiletý muž z Rotavy. Ten měl ve druhé polovině ledna letošního roku v nočních hodinách vniknout do místní zahrádkářské kolonie. Následně měl vniknout do jedné ze zahradních chatek a tu prohledat. Po několika minutách měl odcizit dvě motorové pily a z místa odejít. Majiteli měl způsobit škodu téměř tři tisíce korun.

Hned dvou krádeží se měl v lednu letošního roku dopustit pětadvacetiletý muž z Chebu. Ten měl nejdříve přijít v odpoledních hodinách do drogerie, vybrat si několik kosmetických výrobků a uschovat je pod oblečení. Po chvíli měl z prodejny bez zaplacení odejít. O několik dní později se do stejné prodejny vrátil. Opět si měl pod oblečení uschovat několik výrobků, nezaplatit za ně a odejít. Tímto jednáním měl způsobit škodu téměř 3 tisíce korun.

Odcizený trpaslík
Čtyřiadvacetiletému muži z Karlovarska se zřejmě zalíbila zhruba metrová plastová figurka trpaslíka, kterou měl majitel postavenou před svým domem v obci Stanovice. Na začátku února letošního roku měl čtyřiadvacetiletý muž v odpoledních hodinách projíždět se svým známým kolem domu, zastavit, trpaslíka naložit do vozidla a z místa okamžitě odjet. Figurku měl poté darovat svému známému, který si jí ale příliš neužil. Po třech dnech totiž policisté z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou trpaslíka zajistili a neponičeného ho předali majiteli.

Policisté všem čtyřem mužům sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jednadvacetiletému muži z Rotavy bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny hrozí čtveřici mužů trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustili v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.02.2020 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy