Region: Kontroly chatových oblastí

Podzimní období tradičně patří také preventivním kontrolám chatových a rekreačních oblastí, kterým se nejen v tomto období, věnují policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. V tuto dobu se téměř všichni majitelé rekreačních chat vrací zpět do svého trvalého bydliště a své objekty před přicházející zimou opouštějí. Jen velmi zřídka obývají rekreační objekty lidé i přes zimu, výjimku tvoří pouze ti, kteří ji mají k celoročnímu užívání.

dezinfekce

Zamykání dveří a zavírání oken by tak mělo být naprostou samozřejmostí každého z nás. Pachatelé krádeží vloupáním si rádi vybírají především odlehlé nezabezpečené objekty, proto bychom se měli snažit co nejvíce jim znemožnit přístup k našemu majetku.

Zde policie uvádí několik důležitých rad pro majitele rekreačních objektů:
• Objekt řádně zabezpečte – využít byste měli zejména dokonalý bezpečnostní zámkový systém, zodolněné dveře, uzamykatelné okenice a další.
• Objekt mějte pojištěný nejen proti krádeži, ale také proti požáru.
• Pro případ vloupání si pořiďte fotodokumentaci cenných věcí. Poznamenejte si výrobní čísla elektronických přístrojů.
• Cennější věci rozhodně nenechávejte přes zimu v rekreačním objektu, ale odvezte je do bezpečí!
• Při pobytu na chatě si všímejte pohybu neznámých osob a aut. I případné svědectví je důležitým vodítkem pro práci policie.
• Rekreační objekt nepravidelně navštěvujte i v zimě. Uklizený sníh budí zdání neustálé kontroly.
• Při podezření z vykradení zásadně nevstupujte do objektu, neuklízejte po zlodějích a věc oznamte neprodleně policii.
• Instalace kamerového systému je nejen skvělou preventivní pomůckou, ale ulehčuje i následné pátrání po pachateli.

Policisté provedli již několik preventivních kontrol, při kterých bylo zkontrolováno několik desítek rekreačních objektů na Karlovarsku, Sokolovsku i Chebsku. Policisté se při těchto akcích zaměřují zejména na ochranu majetku. Cílem je eliminovat a předcházet trestné činnosti, týkající se zejména krádeží vloupáním do obydlí a rekreačních objektů v chatových koloniích, ve snaze zvýšit pocit bezpečí mezi občany. Dále také preventivně působit na majitele či obyvatele obydlí či rekreačních objektů. Majitelé chat mohli o provedené kontrole za dveřmi či oknem najít lísteček, na kterém byly i všechny důležité preventivní rady k zabezpečení nemovitostí. Ani v jednom případě nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. Další preventivní akce a kontroly objektů nadále pokračují.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
por. Mgr. Lucie Machalová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.11.2021 13:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy