Region: Karlovarští symfonici zahajují 189. koncertní sezonu

Atrium nově zrekonstruovaných Císařských lázní dnes večer přivítá návštěvníky zahajovacího koncertu 189. sezony Karlovarského symfonického orchestru. Na programu jsou díla Josefa Suka, Michaila Ivanoviče Glinky a Dmitrije Šostakoviče. Generální zkoušku orchestru dnes dopoledne navštívila primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), která hudebníkům popřála vydařenou sezonu a co nejvíce spokojených posluchačů.

dezinfekce

„Program nadcházející sezony je opravdu velmi pestrý a jsem přesvědčena, že si každý posluchač a milovník klasické hudby z nabídky našeho orchestru vybere,“ říká primátorka Karlových Varů, která se na generální zkoušce pozdravila i s šéfdirigentem orchestru Ondřejem Vrabcem i ředitelkou orchestru Michaelou Moc Káčerkovou. 

Karlovarský symfonický orchestr nabízí v nadcházející koncertní sezoně tři předplatitelské řady a několik mimořádných koncertů. V jeho repertoáru nebude chybět Smetanova Má vlast, vánoční a novoroční koncert v Grand hotelu Pupp nebo slavné české i světové operetní árie. 

„Karlovarský symfonický orchestr je klenotem našeho města a já samozřejmě musím všem jeho členům i vedení poděkovat za účast na Karlovarském hudebním létě a dalších akcích, které k našemu městu patří. Děkuji samozřejmě i za skvělou reprezentaci Karlových Varů a věřím, že se bude tomuto hudebnímu tělesu, které se postupně nastěhuje do Císařských lázní, dařit,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy