Region: Jubilejní ročník výtvarné soutěže pro seniory zná své vítěze

Desátý ročník výtvarné soutěže „Věk pro nás není překážkou“ dospěl ke svému závěru. Vítězové převzali svá ocenění a letošní umělecké snažení seniorů z Karlovarského kraje nyní mohou obdivovat návštěvníci krajského úřadu, protože právě zde se koná výstava všech 78 soutěžních prací.

dezinfekce

„Po loňském roce, kdy se do soutěže zapojily necelé čtyři desítky soutěžících, je letošní počet prací opravdu úctyhodný. Je vidět, že naši senioři se opět vrátili ke svým oblíbeným činnostem a zapojení do našeho klání  je pro ně velkým potěšením. Ačkoliv jsme nemohli ocenit všechny, velmi si vážím každého z účastníků, který se do soutěže přihlásil. Práce jsou opravdu povedené a mně nezbývá než smeknout před nadáním, talentem, chutí a láskou, s níž se účastníci pustili do své tvorby. Přeji všem, aby je jejich nadšení pro umění neopouštělo, a zároveň doufám, že i v letošním roce, kdy nepochybně budeme soutěž vyhlašovat, se opět zapojí, i když třeba jejich práce nebyla oceněna věcnými dary,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Soutěž se konala v termínu 6. 1. – 28. 2. 2023 a určena byla všem seniorům z Karlovarského kraje ve věku od 60 let. Vyhlášeny byly tři kategorie – kresba, malba a grafika, ruční práce a fotografie. O vítězích rozhodovala odborná porota, v níž již tradičně zasedla profesionální fotografka Stanislava Petele, vedoucí výtvarného oddělení na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka v Karlových Varech Ivana Sedláčková a ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec.

Mediálním partnerem soutěže se opět stal Český rozhlas Karlovy Vary, který také vybíral svého vítěze. Novinkou letošního ročníku bylo udělení speciální ceny, kterou z rukou hejtmana Karlovarského kraje a zástupců Českého rozhlasu Karlovy Vary převzal nejvěrnější soutěžící,  jenž se zúčastnil všech dosavadních ročníků soutěže.

Ocenění: 

Kategorie – Kresba, malba, grafika

1. místo – Jindřich Turek, Cheb – Litera „G“

2. místo – Drahomíra Jandová, Stříbrná – Opojení

3. místo – Jiřina Hübschová, Stará Role – Akvarel

Kategorie – Ruční práce

1. místo – František Koudela, Karlovy Vary – Šicí stroj

2. místo – Jindřich Rohla, Kraslice – Nákladní automobil

3. místo – Eva Strejcová, Dolní Žandov – Babiččina zahrádka

Čestné uznání – Marie Michálková, Karlovy Vary – Vyšívaný kocour

Kategorie – Fotografie

1. místo – Milena Kuklová, Karlovy Vary – Ranní pastva

2. místo – Josef Sedláček, Nejdek – Kaluže

3. místo – Jiří Nárta, Chodov – Naděje, surrealistická fotografie

Cena Českého rozhlasu Karlovy Vary

Mgr. Dana Balcarová, Karlovy Vary – Flašky

Speciální cena pro nejvěrnějšího účastníka soutěže

Ing. Jaroslav Jirásek, Cheb

Výstavu soutěžních prací je možné zhlédnout do 28. dubna  ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, a to v době úředních hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.04.2023 14:00




4 +
 

Hlavní zprávy