Region: Elektřinu na dva roky Kraj opět nakoupí centrálně (TV Západ)

Rada Karlovarského kraje schválila realizaci centrálního nákupu elektrické energie pro Karlovarský kraj a jeho organizace. Změnou oproti předchozímu období bude doporučení nakupovat elektrickou energii v cenovém průměru za určité období.

dezinfekce

"Pro rok 2021 se nám podařilo vysoutěžit cenu elektrické energie velmi výhodně, levněji, než se to dařilo komukoliv v rámci České republiky a bohužel pro rok 2022 jsme se s těmi fixacemi trefili až do závěru roku, kdy cena energie enormně vzrostla a nikdo nemohl předpokládat, že ty ceny budou takto vysoké," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec. 

V roce 2021 stála Karlovarský kraj 1 MWh 1218 Kč, pro letošek se cena zvýšila na 4152 korun. Jedná se sice jen o část tzv. silové složky ceny, ale Kraj předpokládá, že se citelně promítne do úhrad všech organizací. 

"My jsme soutěžili jak zemní plyn tak elektřinu pro všechny, kteří byli s nimi ochotni spolupracovat, což v případě elektrické energie dělá kolem 1500 odběrných míst, takže za celou soutěží je opravdu hodně práce a já děkuji všem, kteří přispěli ke zdárnému průběhu. Předpokládáme, že plus mínus stejný počet odběratelů  s námi bude spolupracovat i v příštích letech, i když nemůžeme vyloučit, že někteří třeba zvolí jinou cestu," dodal Jakobec. 

Centrální nákup energií dvouleté období 2023 – 2024 Kraj realizuje pro všechny své příspěvkové organizace, obchodní společnosti a stejně tak činí i obce a města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy