Region: Dopravní akce byla zaměřena na chodce

Ve dnech 6. ledna až 10. ledna 2020 v rámci preventivních opatření proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla zejména zaměřena na chodce, na jejich řádné přecházení přes přechody a na používání reflexních prvků.

dezinfekce

V průběhu akce se také policisté zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidel a dodržování obecných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Během akce policisté v Karlovarském kraji zkontrolovali téměř 1 000 vozidel, zjistili dva trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a 147 přestupků. Z toho bylo 138 prohřešků vyřízeno policisty na místě uložením pokuty a 9 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad. Řidiči nejčastěji měli nevyhovující technický stav vozidla a téměř ve třech desítkách případů jeli bez použití bezpečnostních pásů. V jednom případě zjistili u řidiče požití alkoholického nápoje. Dále se v šesti případech dopustili přestupku chodci.

Od roku 2016 platí pro chodce povinnost nosit reflexní prvky, pokud se pohybují za snížené viditelnosti mimo obec podél okraje vozovky v místě, kde není veřejné osvětlení. Prvek by měl být dobře viditelný zepředu i zezadu pro ostatní účastníky silničního provozu. Nejvhodnější je ho umístit na nejvíce pohyblivou část těla směrem do vozovky.

"Doporučujeme v tomto období, které se vyznačuje častými mlhami a celkově špatnou viditelností, nosit pestré oblečení a používat reflexní prvky. Můžete tímto předejít nešťastné události," uvedla 
nprap. Eva Valtová.


nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 19.01.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy